Babysokjes

Het kopen van sokken voor baby’s is eigenlijk heel simpel. Dit komt doordat babysokken lekker los mogen zitten. Zodoende is eigenlijk het belangrijkste dat de sokken niet te klein zijn. In het eerste levensjaar van een baby zijn er slechts 4 maten voor sokken, wat het dus nog gemakkelijker maakt om de juiste babysokjes te kopen.

Babymaten sokken maattabel:

Onderstaande maattabel kun je raadplegen om de juiste maat baby sokken te kiezen. Zo koop je de juiste maat sokken voor je eigen baby of om cadeau te geven.

Leeftijd in maandenMaat babysokken
0 - 110 - 12
1 - 413 - 15
4 - 916 - 18
9 - 1219 - 21

12x de leukste babysokjes voor meisjes:

12x de leukste babysokjes voor jongens:

Shop de leukste baby sokken online

Nu je zeker weet welke maat sokken je nodig hebt voor je baby is het tijd om te gaan shoppen. Wij hebben hieronder alvast de leukste webshops voor je verzameld waar ze babysokken verkopen.

Babymaten sokken hoeveel maanden

Helaas zijn de maten voor babysokken niet helemaal evenwijdig verdeeld over de maanden dat de kindjes oud zijn. Zo zijn er in de eerste twee tot vier maanden twee maten beschikbaar en van vier tot 12 maanden ook. Gelukkig kunt u in de tabel bekijken wat het beste past bij kindjes in een bepaalde leeftijd (weergegeven in maanden).

Hier kun je zien dat sokjes voor meerdere maanden gebruikt kunnen worden. Bij het kopen hiervan is het goed om te onthouden dat wanneer de baby binnenkort stapjes gaat zetten of proberen op te staan, het handiger om ze dan te nemen met anti slip of nopjes eronder.

Indien het in schoenen moeten, zullen deze iets dunner moeten zijn dan sokken waarop gelopen wordt. Je kunt ook opmeten in centimeters. Bekijk in de tabel op deze pagina alle informatie over het opmeten in centimeters.

Nooit te krap kopen

Hoe dan ook is het belangrijk om te zorgen dat het nooit te klein gekocht wordt. Wanneer het in een te kleine babymaat gekocht wordt kan dit namelijk de doorbloeding verslechteren, hetgeen natuurlijk niet moet gebeuren. Vooral omdat baby’s nog niet kunnen praten is het belangrijk dat men daarom goed in de gaten houdt of het nog wel de juiste babymaat is. Gebruik daarom de tabel als start punt. Wanneer je denkt dat jouw baby een groter of kleinere sokken babymaat nodig heeft, moet je dat uiteraard gewoon doen.

Vergelijk babysokjes van de populairste babywinkels