Babyschoenen

De schoenmaat van een baby is afhankelijk van de lengte in centimeter van de voet van de baby. Daarom zijn er veel verschillende maten in babyschoenen te vinden. De schoenen worden op lengte in centimeter gesorteerd en op leeftijd. Het berekenen van de schoenmaten van een kindje in centimeter en/of leeftijd hoeft gelukkig niet heel moeilijk te zijn! Via onderstaande link bekijk je babyschoentjes met daarbij de maten en meetinstructies.

Schoenmaten bepalen en berekenen

Hoe werkt de onderstaande tabel?

  1. Bekijk het maatadvies via ‘Welke maat past bij mij’
  2. In de tabel zie je de maatinformatie bij het artikel
  3. Bekijk de maten op lengte of leeftijd
  4. Maak je keuze met behulp van de tabel

Babymaten schoenen maattabel in centimeters:

Lengte voet in cmSchoenmaat
9,4 - 1016
10 - 10,717
10,7 - 11,418
11,4 - 1219
12 - 12,720
12,7 - 13,421
13,4 - 1422
14 - 14,723
14,7 - 15,424

12x de leukste babyschoenen voor meisjes:

12x de leukste babyschoenen voor jongens:

De leukste babyschoenen online kopen

Nu je zeker weet welke maat schoenen je voor de baby nodig hebt, is het tijd om de leukste schoentjes in deze maat uit te zoeken. Wij hebben hieronder alvast de leukste webshops voor je verzameld waar ze babyschoentjes verkopen.

Babymaten schoenen in centimeters

De babymaat kunt namelijk gewoon berekenen door een aantal stappen te doorlopen. Zo begin je met een vel papier te pakken en jouw kindje hier met sokken aan op te laten staan, laat bij voorkeur iemand anders hierbij helpen. Vervolgens trek je met een potlood een lijn rondom de voet en meet je de afstand tussen de hak en de verst uitstekende teen in centimeter. Tel bij dit getal nog 1 centimeter op en zoek de maat op die hierbij hoort in de onderstaande tabel.

Baby schoenmaat hoeveel maanden

Let bij het bepalen goed op dat niet alleen de schoenmaat maar ook zeker de pasvorm een belangrijke factor is. Overigens kan ook nog eens de maat van babyschoenen veel verschillen per baby schoenenmerk waardoor deze kleiner en groter kunnen vallen. Bekijk daarom goed hoeveel centimeter een schoen is en hoeveel centimeter de schoenmaat van jouw baby is om problemen te voorkomen. De bijgevoegde tabel laat precies zien hoeveel centimeter iets is, waardoor je nu dus altijd de juiste pasvorm zal kopen. Vergeet niet na het opmeten van de voet er nog een extra 1 centimeter bij op te tellen zodat je zeker weet dat de baby schoenen passen bij het aantal centimeter van de babyvoet!

Babymaten schoenen in centimeters

Toch hoeven schoenmaten niet altijd in centimeters gemeten te worden maar kan dit ook aan de leeftijd gelinkt worden. Zo kun je in de bovenstaande tabel precies bekijken welke schoenmaat bij welke leeftijd hoort. Zo lopen de schoenmaten gezamenlijk met de leeftijd op en kun je precies zien welke babymaat bij welke leeftijd hoort. Zo kun je bijvoorbeeld wanneer je als een cadeautje schoenen wil geven zelf de schoenen uitkiezen. De leeftijden voor de baby schoenmaten gaan van 0 maanden tot 24 maanden oud en lopen van schoenmaat <10 op tot schoenmaten 24. Wanneer je zeker wilt zijn dat een schoenmaat past bij een bepaalde leeftijd kun je er ook voor kiezen om een zachtere schoen te geven die als een soort zakje om de voeten heen zit. Zo kunnen de schoentjes nooit te strak zitten en passen ze soms wel voor meerdere maanden. Bekijk hieronder de baby schoenmaten die horen bij de leeftijd en koop vandaag nog leuke schoenen in de juiste schoenmaat.

Schoenmaat baby omrekenen

Ook babyschoentjes hebben te maken met verschillende maten, zoals de US maten en de EU maten. In onderstaande maattabel kan je eenvoudig zien welke internationale maat hetzelfde is als bijvoorbeeld een Amerikaanse babyschoenmaat. Het omrekenen van baby schoenmaten is handig wanneer je online iets gaat bestellen en je twijfelt over de pasvorm. Koop schoentjes nooit te klein, dit komt het voetje van het kindje niet ten goede.

Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen hebben wij hier voor je op een rijtje gezet.

#1. Welke schoenmaat heeft een baby van 6 maanden?

Gemiddeld gezien heeft een baby van 6 maanden een schoen van tussen de 16 en 18. Dit kan altijd verschillen aangezien geen kindje hetzelfde is. Vanaf 9 maanden heeft een baby gemiddeld gezien een grotere schoenmaat, namelijk 19 – 21.

#2. Hoe kan je de baby schoenmaat opmeten?

Het opmeten van een baby schoenmaat is soms nog best lastig, het kindje werkt namelijk vaak niet mee omdat het nog niet kan staan. Het beste kun je een a4tje onder het voetje leggen en de omtrek tekenen. Aan de hand hiervan kun je de maat berekenen. je meet de afstand van het puntje van de grote teen tot de hiel, dit doe je bij beide voeten en de grootste voet telt. Hier telt je vervolgens 1 centimeter bij op als groeiruimte.

#3. Hoe kan je de baby schoenmaat berekenen?

Als je de baby schoenmaat in centimeters hebt opgemeten dan kun je eenvoudig via de maattabel de juiste maat vinden. Als je het aantal centimeters vergelijkt met de maat dan kom je tot de juiste pasvorm. Houd er rekening mee dat er bij het opmeten 1 centimeter aan groeiruimte nodig is.